Novi Sad
19.05.2013.
07:14 > 06:07
Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je preporuku za razrešenje Dušana Jovanovića sa mesta direktora Instituta za onkologiju Vojvodine, jer je utvrđeno da je omogućio da se na Institutu organizuje nezakoniti dopunski rad.
  • zdravstveni radnik takodje

    24.05.2013 06:12
    nije stigao na red
    Mom ocu je dijagnostikovan karcinom pluca u martu 2012. Ne zalazim u plan terapije,ali zelim da kazem da je u junu 2012. indikovano zracenje.Stavljen je na listu cekanja i receno je da ce ga pozvati.Dok smo cekali na red za zracenje,poslala sam mail u RFZO,iznela problem i dobila odgovor da pacijenti mogu da se zrace i van maticne Filijale(ako nekog zanima mail,mogu da ga prosledim). U oktobru smo platili zracenje na VMA.U februaru 2013. je umro.Nikad nije stigao na red i nikad nije pozvan.
  • @Boris - Dr Bojana Bokorov -

    21.05.2013 22:14
    I onda je, posle izmerene temperasture od 40 stepeni, Boris odlucio da reaguje i napise komentar na 021. Pozrtvovano, nema sta.

    PS Mozes li objasniti zakljucak: "... jer mislim da dr Bokorov vodi svoj politički rat..."? Da li je opet viskoa temperatura objasnjenje?
  • nina

    21.05.2013 21:37
    upucen-dosije x
    ajde malo matematike.vojvodina ima 2 miliona stanovnika-aparata br.2, beograd 2 miliona stanovnika-aparat br.4, a jos 7 aparata su u uzoj srbiji koja ima 3 miliona stanovnika, nalaze se u nisu, kladovu i kragujevcu.
    da li je to u redu?
  • 21.05.2013 12:51
    Liste cekanja...
    To jednostavno nije normalno, nije u pitanju samo IOV, takvih slucajeva ima previse u Vojvodini. Drskost i bahatost lekara i ostalog osoblja je prevrsilo svaku meru.
  • boris

    21.05.2013 06:11
    za borisa-Marka
    Marko providan si,ali znas kako se cepa panj,malo po malo............
  • Boris

    20.05.2013 16:57
    Dr Bojana Bokorov - teško samo pacijentima
    Pre par godina, ženina tetka je ležala na Odeljenju za radiološku terapiju i to su joj bili poslednji dani života. Inače, ona je ceo svoj radni vek provela u jednoj drugoj bolnici kao savestan i dobar specijalista. Kada smo joj ja i supruga uveče došli u posetu ona nam se požalila kako je u viziti bila jedna vrlo neprijatna doktorka koja je na nju vikala. Konstatovali smo da ženina tetka ima visoku temperaturu i pitali je da li joj je neko izmerio temperaturu našta je ona odgovorila da nije. Otišao sam do dežurne lekarske sobe i tamo zatekao sestru koja stojeći za pultom nešto radi i jednu osobu (dr Bokorov) kako sedi na nekom ležaju i čita novine. Rekao sam sestri da ćenina tetka ima visoku temperaturu i zamolio je za toplomer. Temperatura je bila 40C. Kada sam vratio toplomer i rekao da je temperatura visoka i da joj nešto daju za temepraturu, doktorka Bokorov nije skidala pogled sa časopisa a sestra je samo nešto promrmljala. Morao sam ovo da napišem, jer mislim da dr Bokorov vodi svoj politički rat, a što se tiče njene predanosti i Hipokratove zakletve ja i moja supruga je ne bi poželeli za dežurnog lekara u noćnoj smeni....
  • Dr Goxy

    20.05.2013 09:30
    U Institutu za Onkologiju u Sremskoj Kamenici su odbijali da da rade „puno radno vreme“ (i dan-danas rade skraćeno), a u to skraćeno radno vreme „radili su prekovremno“ sa pacijentima iz inostranstva (ali na štetu zdravstvenih osigaranika iz Vojvodine, tj. Srbije).
    Naši pacijenti, koji su oboleli od malignih oboljenja zbog dr Jovanoća i njegove kriminogene grupe (nazovi)lekara brzo umiru, jer nisu dobili adekvatnu terapiju (stavljeni su na tzv. „liste smrti“).

    Pokrajinska Vlada od 2000-te na ovamo (dakle za 13 godina) uplatila je milione evra nevladinom sektoru (njima bliskim NVO), ali nije kupila ni jedan aparat za zračenje, a njihov kadar, dr Jovanović (kadar LSV-a i DS-a) sve do izbijanja afere nije ministarstvu Republike Srbije uputio ni jedan Zahtev zbog nedostatka aparata za zračenje.

    Dr Jovanović je odbijao da pošalje na obuku ljude radi učenja tehnika „izolovanog zračenja“.

    Inače, Instituti u Kamenici se finansiraju iz Pokrajinskog budžeta, a ne Republičkog, tako da je tamo adresa na koju treba kucati, ukoliko nešto oko finansija ne štima, ali teško da je to u pitanju, jer tamo medicinske sestre imaju plate veće nego lekari sa fakultetskom diplomom bilo gde u Vojvodini.
    Druga stvar je što one ni po čemu ne zaslužuju toliku platu, a da ne kažem ništa za lekarsko osoblje, koje je zbog negativne selekcije (čitaj: nepotizma), koja tamo traje decenijama ova institucija uništena još od starta...
  • Angelina

    20.05.2013 09:22
    Re: ZoranNS - Crni
    Ne mogu da verujem koliko su neki autošovinisti spremni daleko da idu.
    Ovde ste izneli gomilu laži.

    1. Istitut u Sremskoj Kamenici nikada nije bio na svetskom nivou (to je priča za nepismeno stanovništvo),

    2. Nikada na Institutu u S. K. nisu presađivali srce što je odavno praksa u Svetu.

    3. Ne rade se rekonstrukcije srčanih zalistaka, što je takođe odavno praksa u Svetu,

    4. Stari dr Radovanović je najuren (ne 1990. Godine, već za vladavine DS-a, i LSV-a, ali tek na pritisak javnosti i DSS-a), jer nije pojma imao o novim tehnikama operacija, kao i zbog afere sa Libijcima, gde su drugi radili, a uplaćene pare s njihove strane nikada nisu stigle u Institut, ali i zbog odbijanja da operiše „komplikovanije“ slučajeve, koje se još od 80-tih godina prošlog veka u Svetu rutinski operišu,

    5. Institut u Kamenici je sa najvećom stopom smrtnosti u Evropi, tj. naročito je bila visoka smrtnost u vreme tog starog dr Radovanovića, kada su pacijenti masovno upućivani kući, jer ne bi navodno mogli da se operišu (zbog rizika),

    6. LSV i DS su oterali dr Nikolića (čovek koji je liste čekanja na operaciju sveo sa 2 godine na nulu, za samo 6 meseci), najboljeg kardiohirurga na Balkanu sa Instituta u S. K., koji je jedini od tamo zaposlenih znao da presađuje srce, i koji zna da radi operacije rekonstrukcije zalistaka.
  • daca

    20.05.2013 08:02
    sve je komercijalizovano
    U ovom nasem siromasnom i moralno posrnulom drustvu sve je na prodaju pa i ljudsko zdravlje. Za lekare, koliko god se trudila, nemam lepih reci....naravno cast pojedincima!
  • Sale NS

    20.05.2013 06:21
    A lekari iz dopunskih smena ?
    Ostalo je njeasno da li su se bunili lekari i osoblje koji su radili u tim dopunskim terminima ? Verujem da nisu jer kinta je kinta ? Sada se odjednom tu ubacuje varijanta dodatnog zračenja a ovi kao nisu hteli da rade ? Ma nemoj mi kasti ?! RAdili su sve u šesnaest i zaradili lepu lovu. TAmo garant postoji neka međudoktorska sujeta i sve polako isplivava. Ako direktora menjaju samo zbog jedne dopunske liste onda nisu normalni.
  • Podbarac

    20.05.2013 05:23
    Samo vas gledam
    Sticajem okolnosti što zbog poznanika, što zbog porodice, smucam se ovih dana po našem zdravstvu - i državnom i privatnom. Razlike naravno ima, ali i nema: većina ih radi i ovamo i onamo, jedni upućuju na druge, dok vam ne isisaju i poslednji dinar. Usluga naravno primerena novcima i vezama.
    Čast izuzecima, njih lako možete prepoznati po punoletnom voznom parku, obaška domaće proizvodnje. I naravno po osmehu, ali i iscrpljenosti.
    Njima želim svako dobro, blago i sreću u životu. Onim drugima, zajedno sa političarima koji im to omogućuju, želim da dožive bar sudbinu svojih pacijenata.
    Elem... Naravno da sam lajao i po klinikama, na šta mi jedan od onih sveže namirisnih sa kajlom koje se ni Legija ne bi postideo, reče kako se on, eto, školovao i da je sad red da bude plaćen za to, jer:
    "Ako hoćete da se lečite, morate i da platite, pa i kod babe nema za džabe..."
    To reče, moja baba-tetka se prekrsti, a on osta živ jer sam ja brojao do deset u sebi. I dok sam gledao naokolo imal blizu neko od onih naoružanih nesrećnika što se šetaju po kliničkom centru, rekoh:
    Vid, brašo - ja sam majstor i plaćaju me il psuju po obavljenom poslu i niko me ne pita za škole.... Kad bi tebe tako plaćali ne bi zaradio ni za konopac koji zaslužuješ, ali batinama mogu sad džaba da te počastim.
    Pobegao je naravno odmah, nisam stigao da izbrojim ni do sedam. Utom priđe mi jedna starija med. sestra i progura mi tetku preko reda! I bi me malko sramota, naravno, bolnica je to - nije valjda pijaca. Krenuh da se izvinjavam, ali prekine me ona i samo reče da joj je žao što ga nisam sastavio. I njoj je kanda muka od te nadobudne gamadi koja se igra doktora. Mlađoj sestri sa tri kile pudera očito nije bilo milo, jer se onaj prepao usred očijukanja, pa sad neće biti ništa od štipkanja u najavi... A doktor što nas je primio imao je isti osmeh kao i prva sestra, sve je naravno čuo, ali nije imao kajlu. Došlo mi je da ga vodim na pivo, kad se staroj tetki obratio sa "majko". Eto to je i naša država i zdravstvo. Samo što je ovih sa kojima bi popio pivo manje, od ovih sa puderom i kajlama.
  • Banaćanin

    19.05.2013 20:34
    Zoran "Evropejac"
    To što ste napisali nema nikakve veze sa suštinom navedenog problema.Priče o tristogodišnjim Vojvođanima su anahrone sa vremenom u kojem živimo i stremeljenjima koje imamo ( EU ).Problem je stravična korupcija i dehumanizacija zdravstva;a takođe i u ostalim segmentima društva ( carina,sudstvo,školstvo... )situacija je ista ali se o tome slabo govori.
  • Dura Boskov

    19.05.2013 20:28
    INSTITUTI U KAMENICI
    Svaka vam cast na upornosti borbe koju vodite sa ovom temom za prava pacijenata u Kamenici jer to je najosnovnije.
    Dr Bukurov je jedna postena zena lekar koja je prosla kroz strasnu torturu zbog javne reci.
    I na ostalim institutima postoji strasan mobing i strasan kriminal pocev od rukovodioca pa sve do odredjenih lekara koji uzimaju novac od pacijenata.
    Na institutu za KVB Vojvodine pacijenti se bude iz anestezije i traze da im jedan doktor vrati pare koje je unapred uzeo za operaciju .To znaju svi i prica se uveliko po gradu...
  • lekar

    19.05.2013 19:17
    Država je kriva
    Pošto sam potpuno upućen u celu stvar reći ću sledeće. Ako na stranu stavimo da li je gosp.Jovanović kriv ili ne, šta se tu zapravo dešavalo, itd. Kamenica ima 2 aparata za zračenje. Potrebe su 1 aparat na 250 000 stanovnika. Znači Vojvodini treba minimum 8 aparata kako bi svi bolesni dobili lečenje u adekvatnom vremenskom periodu. Dakle kriva je ova država tj.pre svega Min.Zdravlja jer ovo je gorući problem već 10 godina i ništa se nije rešilo. Smenom Prof.Jovanovića ništa se neće promeniti. Na žalost, pacijenti će i dalje čekati 3-4 meseca na listama čekanja.
    Drugo, dopunski, komercijalni rad postoji u gotovo svim bolnicama a recimo na VMA možete da odete, platite i obavite zračenje bez čekanja. I šta sad? Da li se i tamo onda u stranu sklanjaju ljudi sa uputom?
  • ZoranNS

    19.05.2013 18:03
    Crni - Za Zorana NS
    Vrlo je popularno ovo što radite, ali, Institut u Kamenici je bio poznati institut u svetu, kardiovaskularni, za plućne bolesti i lečenje opake bolčesti od raka. Posle 1990. je počelo njegovo rušenje, oteran je svetski poznati vaskularni hirurg dr Radovanović pod istim izgovorom, a počela je i razgradnja odvlačenje instrumenata i lekara, tada dr Bojanu Borkov nisam čuo da se buni zbog razaranja sistema zvani Institu Kamenica, nisam je čuo ni kada je država rekla nema rada u tri smene (a o bolesnicima neka neka brine bog), niti ima para za nove uređaje, bilo je za ratove. Niste odgovorili, gde bi se lečili bolesnici od raka da nije uvedena treća smena, po državi oni su bili otpisani, kao što su otpisana deca sa posebno teškim bolestima danas, stvar prepuštena roditeljima. Bez te treće smene bolesnici od raka su imali alternativu smrt ili lečenje u inostranstvu o tome ćutite, što bi svakako koštalo stostruko više nego u kamenici. U Kamenicu kod specijalista su građani dolazili direktno i dobijali prvoklasnu negu, sada i kod specijaliste u ambulantama treba čekati po dva meseca da dođete na red za pregled. Pravile se usluge za strance, to donosilo prihod i za potrebe instituta, pošto država nije imala i nema para. Kažete "ne znam šta je rat i šta donosi", rat ništa ne donosi samo donosi, vas boli moja konstatacija o promeni strukture zaposlenih, i za to sam šovinista za prečišćavanje krvi, a mene boli što je zamenjena struktura zaposlenih sa 90 posto 300 godišnjih Vojvođana, struktura zaposlenih svedena na 20 posto 300 godišnjih Vojvođana, spomenuti to ne smatram šovinizmom, nego konstatacijom činjenica, koje vama smetaju, smetaju i meni, za ratove nisu bili krivi sada bivši zaposleni u institutu. I na kraju spiskovi su se pravili ne od dana kada je dr Borkov digla svoj glas protiv nepravde nego ih je bilo mnogo godina ranije, možda je i ona dodala koje ime na spisak dok nije došla u sukob, a spiskova ima i danas u svim bolnicama jel su kapaciteti ograničeni a bolesnika mnogo.
  • MiLena

    19.05.2013 16:33
    A krivična odgovornost?
    Ko će napraviti evidenciju pacijenata, koji nisu imali na vreme terapiju na Institutu, a umrli su u međuvremenu?

    Ovo je najvažnije pitanje, jer osoblje koje je doprinelo njihovoj smrti, mora da moralno, materijalno i krivično odgovara za ova svoja nedela.
  • Insajder

    19.05.2013 16:30
    Ubice u belim mantilima
    Ovde neki smišljeno zamenjuju teze i relativizuju tu organizovanu kriminalnu grupu lekara koja je direktno odgovorna za smrt stotina nedužnih ljudi.

    Najpre treba reći da radnici na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici imaju skraćeno radno vreme (a primaju punu platu) jer su zaposleni na Institutu koji ima radiološko odeljenje.
    Naravno ogromna većina njih nije istom ni izložena, već je daleko od izvora i zone zračenja.
    Ono što zabrinjava jestepriča o prekovremnom radu od strane onih koji NISU HTELI DA RADE PUNO RADNO VREME baš zbog zračenja.

    Niko od okrivljenih u ovom slučaju nije radio treću smenu, već su prekovremeni (dopunski) rad obavljali u SKRAĆENO RADNO VREME!
    Drugim rečima na štetu korisnika zdravstvenog osiguranja, koji su bukvalno ostavljeni da umru (zbog prirode njihove bolesti).
    Kasna terapija kod malignih oboljenja znači samo jedno sigurnu smrt.

    Umesto da raiološku terapiju pruže onima koji su platili aparate (zdravstveni osiguranici iz Vojvodine), na kojima ovi nemoralni lekari rade, oni su iste bacili na liste čekanja i primali pacijente iz inostranstva (koji su im plaćali u devizama za ove morbidne poslove, protiv sopstvenih građana).

    Dr. Bojani svaka čast, odbranila je JEDINA na tom institutu čast lekarske profesije, i trebalo bi nju postaviti za direktora Instituta.
    Ovi drugi treba da budu procesuirani, na čelu sa novosadskim Mengeleom "dr Jovanovćem", inače kadrom LSV-a, sa pnom podrškom pokrajinskog DS-a.

  • ciki

    19.05.2013 13:59
    JEZIVO
    Od 2009.god se zna za trgovinu listama smrti na IOV. Napisano je bezbroj clanaka, mnogo emisija napravljeno, dr Bokorv davala sluzbene izjave...i nista do danas.
    Kompletan debakl zdravstva i tuzilastva, medicinskog fakulteta u NS koi je izabcio Dr Bokorov, pokrajinskih vlasti kao osnivaca IOV.
    Hiljade ljudi je umrlo a nije im bila pruzena prilika da se lece.
    JEZIVO!
  • Crni

    19.05.2013 13:34
    Za Zorana NS
    dr Bojana Bokorov je Vojvodjanka vec 300 godina.Zorane ne znas sta pricas pa ti oprastamo. Vreovatno nisi nikada imao u kuci bolesnoga od raka,pa da shvatis sta je potreba za zracenjem koga nema. Trebao bi ici na dijalizu da precistis krv od sovinizma koji je ovladao tobom. Znaci nisi upoznat sta je rat i sta donosi. Sve ti oprastamo sem sto nisi pristojan,a sto nije svojstvo Vojvodjana,covjek koji vodi Radioterapiju njega treba smeniti i uhapsiti,a ti sve pogresno zboris. Sram te bilo zbog ne znanja.
  • Branko

    19.05.2013 13:17
    Razmislite!
    Zeleo bih da vrlo kratko odgovorim na par pitanja koja se ovde cesto postavljaju. Prvo: te zastoje i liste cekanja lekari sami uzrokuju jer tada mogu da isisavaju novac od ocajnih i bolesnih ljudi. Ja dugo radim u Nemackoj i ako mi neki aparat nije u redu ja moram da znam tacno koji deo ne radi i dobicu novi, ali posle toga aparat mora da bude ispravan. Drugo: doktor je da leci a inzenjer daje sud o stanju aparata i odrzava ga. I na kraju, mada sam ubedjen da to nije sve, ako se ti aparati tako kvare iza toga sigurno stoje nestrucno rukovanje, nemar ili nesto jos gore. Sto mislite da li im se po kuci tako lako kvare aparati?
  • Ivan

    19.05.2013 13:13
    Sva njihova imovina na dobos! Od tih para kupiti novi aparat za zracenje! Taman ima dovoljno!
  • Ivanovic

    19.05.2013 12:58
    dr Bokorov je rekla istinu kada je ostala bez dela kolaca. Svi komplet treba da odu, ocititi institut i pustiti vredne i postene lekare da rade svoj posao. Isprljali su institut i za to treba da odgovaraju.
  • MaxNs

    19.05.2013 12:50
    Osuda
    Puna podrška Bojani, odlična žena i predan medicinski radnik, a za ove, koji su Hipokratovu zakletvu zagubio negde među eurima, treba javno obeležiti, sankcionisati i skloniti na duže vreme u ustanove sa rešetkama mesto zavesa.
    Bojanu treba podhitno vratiti u sve medicinske strukture, jer da je više takvih ljudi, ovom društvu bi bilo bar za jedan promil bolje.
  • ZoranNS

    19.05.2013 12:42
    Ministarka najavila treću smenu
    Ministarka najavila treću smenu, tek sada kada je stvar otišla predaleko, a krivi su oni koji su pre nje po potrebi uveli treću smenu. Nije mi jasna "lista smrti", da nisu radili prekovremeno šta bi bilo sa onima koji nisu došli na red u redovnim smenama, bili bi osuđeni na smrt od države. Pa lista čekanja postoji u svim bolnicama, očito treba da se makne još jedan od preostalih Vojvođanskih lekara, kardiologija i ostali delove instituta su "sređeni", puni izbeglicama, osoblje je potpuno upodobljeno, a Institut očerupan još iz peroioda ministra Bojovića, svi vojvođanski kadrovi su rasterani. I ovde je bitna politila kao i sa insulinom, krivac ministarstvo optužuje druge, a za iznete činjenice niko ne mari.
  • антипротиван

    19.05.2013 10:55
    није дуле ни сам ни главни
    Дулета Јовановића лично познајем прилично добро, тако да нико не треба да ми каже какав је!
    Размишљам о нечему другом. Он је свакако био погодан за овакве малверзације, АЛИ, да није можда "неко" из ЧУВЕНОГ министарства здравља њему то НАМЕРНО дозволио због "недостатка финансијских средстава" за сам институт? Парола, снађи се сам и биће нам свима добро. Где је онда сада тај "неко"? Зашто тај "неко" не пада? Погледајте кад је то почело и ко нам је тада био министар здравља, па све до овога садашњег министра који у кабинету држи људе који су директно сарађивали са Јовановићем. Риба је ОДУВЕК од главе смрдела, иако се од репа чисти. Само се надам да ће неко да стигне до те "главе"!
  • Novonasađen

    19.05.2013 10:49
    Smena bi bila,samo,razbijanje vrha ledenog brega.Nisu više nada za mnoge uboge,već visoko profitna dobro "organizovana firma"!Izuzetno dobro koriste i u lične svrhe,sve što im država pruža.Veliko izvinjenje onima,što nisu u toj priči!Oslušnite malo i vapaje zavisnih,pružite im razlog za nadu.Smena bi bila,injekcija u bolesno tkivo!
  • upucen

    19.05.2013 10:47
    dosije x
    Mera javnog objavljivanja preporuke razresenja sa funkcije treba da bude izrecena i osobi koja je dozivela 'dusevnu bol' i svima koji su ucestvovali do dovodjenja ove situacije, kada je 500 tesko obolelim pacijentima uskraceno pravo na lecenje.
  • 19.05.2013 10:46
    dopunski rad
    nijedna zdravstvena ustanova nema dozvolu za dopunski rad. Proverite, trazite Dozvolu za obavljanje dopunskog rada. Nema, ne postoji. To je precutni dogovor Ministarstva i zdravstvenih ustanova u cilju bogacenja pojedinaca koji rade dopunski rad, da se ne bi otkrire raznorazne malverzacije. Ovako zamazu lekarima i pokojoj sestri oci sa par hiljada dinara koje otmu od gradjana da bi ovi cutali...i svi srecni i zadovoljni. Novinari, eto zatrazite da vam daju dozvole sve koje imaju do sada...jednom su ih izdali i trebalo bi da se obnavaljaju svakog aprila...
  • Orwell Djordje

    19.05.2013 10:23
    Lista protuva
    Ovo je ovako isto na svim nivoima u Vojvodini. Samo kad se setim koliko sam puta konkurisao u gradu i pokrajini, pa su pare dobijali zna se ko i kako. Ali, pravedno Bozje knjigovodstvo je preciznije od svakog kompjutera.
  • Crni

    19.05.2013 10:02
    Mitrovica
    Jos malo i doci ce delo na videlo.
  • x

    19.05.2013 09:45
    Dr. Bojana je javno rekla ono što svi u Kamenici znaju. Zbog toga je ostala bez posla, bez podrške ,bez prijatelja..... pitam se ŠTA JOŠ TREBA JOVANOVIĆ DA URADI DA GA NEKO POŠALJE TAMO GDE MU JE MESTO
  • Steva

    19.05.2013 08:12
    sad svi u čudu
    odavno se zna,da na IOV "teško smrdi",ali su i oni,odavno,poligon za politička razračunavanja!Pacijenti su sporedna stvar,ako pažnju ne plate debelo.Građane boli činjenica,što se od nekad primerene ustanove,izrodilo čudovište,kod kojeg mnogi mole za život.A situacija kaže,da je doza para doza života!Vera da će biti drugačije,ponestaje!Učinite da slika bude veselija!!!
  • zdrav.radnik

    19.05.2013 07:51
    podrska Bojani
    Gdju Bojanu B.sam imao cast da upoznam,radi se o jako prijatnoj zeni azajednicko nam je sto netrpimo nepravdu korupciju i kriminal ona u zdravstvu a ja na Nezavrsenim i po troduplo prodavanim stanovima u nonogradnji u N.Sadu.Bilo bi mnogo bolje u Srbiji da je vise takvih Ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna